вівторок, 10 травня 2011 р.

Легка атлетика в ТНПУ ім.В.Гнатюка

КАФЕДРА ТЕОРІЇ І МЕТОДИКИ ОЛІМПІЙСЬКОГО ТА ПРОФЕСІЙНОГО СПОРТУ

Єднак Валерій Дмитрович, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри.
Кандидат в майстри спорту з легкої атлетики. В 1990 році закінчив Київський державний інститут фізичної культури. У 1990-1991 р.р. працював тренером з легкої атлетики в ДЮСШ "Буревісник" м.Тернополя. В Тернопільському національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка працює з 1991 року. За час роботи займав посади асистента, доцента кафедри легкої атлетики. У 1996 закінчив навчання в аспірантурі при Українському державному університеті фізичного виховання і спорту (м.Київ).
В 1997 захистив дисертацію на тему: "Вдосконалення нормативних основ фізичного виховання студентів груп загальної фізичної підготовки основного відділення вузу" за спеціальністю 24.00.02 - фізична культура і фізичне виховання різних груп населення. З 2001 року голова профбюро та член методичної комісії факультету фізичного виховання.
З 2003 року завідувач кафедри легкої атлетики, а з 2005 (в зв'язку з реорганізацією) кафедри Теорії і методики олімпійського та професійного спорту. В 2005 році нагороджений Почесною грамотою Міністерства освіти і науки України.
В 2005 році обраний президентом Федерації легкої атлетики Тернопільської області.
Викладає дисципліни: "Легка атлетики з методикою викладання", "Лижний спорт з методикою викладання", "Олімпійський та професійний спорт", "Основи теорії і методики спортивного тренування".
Напрямки наукової діяльності: "Фізичний стан та його корекція засобами фізичного виховання різних груп населення", "Вдосконалення професійно педагогічної підготовки вчителів фізичної культури", "Підготовка спортсменів в олімпійському і професійному спорті". Автор понад 50 науково-методичних праць.
Email: ednak@tnpu.edu.ua ICQ: 339-402-857


Іваськів Степан Михайлович, кандидат педагогічних наук, доцент, заступник декана факультету.
Народився 1947 р. Майстер спорту з велоспорту. У 1973 р. з відзнакою закінчив факультет фізичного виховання Тернопільського педінституту. За успіхи у спортивній (член студентської збірної команди України) і наукової діяльності (переможець республіканської олімпіади студентських наукових робіт) запрошений на роботу викладачем плавання та лижного спорту. У 1988р закінчив аспірантуру відділу фізичного виховання молоді що навчається Всесоюзного НДІ фізичної культури і у 1989р захистив дисертацію на тему: "Методика фізичного виховання шестирічних першокласників". З 1992 по 2003 р. очолював кафедру легкої атлетики. З 2003р заступник декана факультету фізичного виховання, кандидат педагогічних наук, доцент. Сфера наукових інтересів: методика фізичного виховання старших дошкільників і молодших школярів ; методика спортивного тренування в циклічних видах спорту і контроль її ефективності; методика навчання плавання та лижного спорту. Опублікував більше 30 наукових праць з означених проблем.


Скалій Олександр В'ячеславович, кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент кафедри.
Народився 1 жовтня 1978 року. Кандидат в майстри спорту з плавання. В 1999 році з відзнакою закінчив факультет фізичного виховання ТДПУ. З 1997 по 2002 роки працював тренером-викладачем плавання в Тернопільській ДЮСШ №1. У 2002 році достроково закінчив аспірантуру і успішно захистив дисертацію на тему: "Комп'ютерні технології диференціації процесу фізичного виховання школярів (на прикладі навчання плавання)". З 2002 року працює на кафедрі. В липні 2003 року склав іспити на навчальних курсах "Рятування на водах" в м.Брегенз (Австрія) та отримав міжнародний сертифікат рятівника. Був учасником більше 20 всеукраїнських та міжнародних конференцій, зокрема здійснював доповіді на міжнародних конференціях у Польщі (Вроцлав, Краків), всесвітніх симпозіумах в м. Бед Нендорф (Германія) 2003, та в м.Вроцлав (Польща) 2006. За результатами досліджень у галузі використання комп'ютерних технологій у фізичному вихованні студентської молоді у 2005 році нагороджений Почесним дипломом "Києво-Могилянської академії". Організатор та учасник багатьох навчально-тренувальних туристичних походів, сплавів та експедицій. Викладає навчальні дисципліни: "Плавання з методикою викладання", "Туризм з методикою викладання", "Комп'ютерні технології у галузі фізичного виховання і спорту", ПСМ з спортивного туризму, керує навчально-тренувальним туристичним походом. Автор понад 40 науково-методичних праць. Сфера наукових інтересів: теорія та методика навчання плавання, теорія рятування, комп'ютерні та космічні технології в спорті, туризм, проблеми психологічної підготовки спортсменів. Email: skaliy@mail.ru ICQ: 25-644-565


Кучеренко Володимир Михайлович, асистент кафедри.
Народився в 1941 році. Навчався у Львівському інституті фізичної культури. Був членом молодіжної збірної СРСР з сучасного п'ятиборства. В 1964 році отримав диплом вчителя фізичного виховання, анатомії і фізіології Кременецького педагогічного інституту. 1976 році закінчив аспірантуру з теорії і методики фізичного виховання Харківського педагогічного інституту ім. Г. Сковороди. На кафедрі працює з 1967 року. Опублікував понад 60 статей у виданнях різного фахового рівня. Є автором посібників за якими навчаються студенти факультету. Постійно керує написанням дипломних робіт і науковою роботою студентів. Тренує метальників факультету.


Васірук Михайло Степанович, асистент кафедри.
Народився у 1951 році. У 1973 році закінчив Тернопільський державний інститут. З 1973 року працював тренером ДЮСШ, його учениця Наталя Шимон у 1973 році у Сан-Себастяні (Іспанія) стала бронзовим призером юніорського чемпіонату Європи зі стрибків у висоту. Під його керівництвом починав тренуватись Дмитро Лемішка, бронзовий призер юніорського чемпіонату Європи 1995 року в Угорщині. Сеник Микита переможець та призер чемпіонатів Світу з легкої атлетики серед інвалідів. З 1996 по 1999 рік працював по контракту у легкоатлетичному клубі м. Силі та (Хорватія). Під його керівництвом починала тренуватись призер зимових чемпіонатів Світу в Будапешті та Москві зі стрибків у висоту Бланка Власнич. З 1995 року працює викладачем у ТНПУ. У 2006 році його учні О. Данилюк та Панович стали переможцями юнацької першості України з легкої атлетики. Призер вищої категорії. Нагороджений почесними грамотами міністра Освіти та науки України, міністра у справах сім'ї, молоді та спорту України.


Ладика Петро Ігорович, магістр, асистент кафедри.
Народився в 1980 році.У 1998 році поступив на факультет фізичного виховання Тернопільського державного педагогічного університету. У 2002 році закінчив Тернопільський державний педагогічний університет імені В. Гнатюка і отримав повну вищу освіту за спеціальністю "Педагогіка і методика середньої освіти.Фізичне виховання" та здобув кваліфікацію вчителя фізичної культури і валеології; організатора туристичної роботи. У 2002 поступив в магістратуру факультету фізичного виховання. У 2003 році закінчив Тернопільський державний педагогічний університет імені В. Гнатюка і отримав повну вищу освіту за спеціальністю "педагогіка і методика середньої освіти.Фізичне виховання" та здобув кваліфікацію магістра педагогічної освіти, викладача фізичного виховання і спорту. У 2006 році закінчив аспірантуру. Тема дисертації "Координаційні здібності веслувальників початківців як передумова успішної технічної підготовки" Майстер спорту з веслування на байдарках і каное. Приймав участь у міжнародних та всеукраїнських науково-практичних. У 2006 році відмічений нагородою за кращу доповідь на Міжнародній науково-практичній конференції "Молода спортивна наука України" у м. Львові за напрямком "Теоретико-методичні основи спортивного тренування". Сфера наукових інтересів: олімпійський та професійний спорт; теорія і методика спортивного тренування. Опублікував понад 10 наукових праць.
Email: ladyka_petro@home.te.ua ICQ: 304-668-736


Бучок Володимир Іванович, магістр, асистент кафедри.
В 1999 році закінчив Тернопільський педагогічний ліцей, та поступив на факультет фізичного виховання ТДПУ. 2000-2002 роки студентський декан факультету фізичного виховання. В 2001 році нагороджений почесною грамотою тернопільською обласною державною адміністрацією за належний рівень сприяння розвитку молодіжної політики в Тернопільській області. 2002 рік нагороджений почесною грамотою міського голови за активну участь у громадському житті університету та міста . 2001-2003 р.р. працював тренером з легкої атлетики в ДЮСШ №3 м.Тернополя. 2003 рік закінчив навчання в магістратурі ТНПУ, захистив магістерську роботу на тему "Оцінка і розвиток загальної витривалості у дітей ДЮСШ 1-3 року навчання". В Тернопільському Національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка працює з 2003 року на посаді асистента кафедри Теорії і методики олімпійського та професійного спорту. Викладає дисципліни: "Легка атлетика із методикою викладання, Лижний спорт з методикою викладання".


Казмірчук Володимир Гаврилович, асистент кафедри.
Народився ... З 1990 року заслужений тренер України. Майстер спорту з легкої атлетики, чемпіон України 1982. в 1988 році закінчив Тернопільський державний педагогічний інститут. З 1967 по 1968 рік - інструктор ф-ри в АНУРСР. З 1968 по 1971 рік - навчався в Донецькому технікумі фізкультури. З 1971 по 1973 рік - інструктор ф-ри шахта "Кочегарка". З 1973 по 1989 тренер-викладач ДЮСШ "Авангард" м. Тернопіль. З 1989 по 1995 рік тренер-викладач вищої категорії ШВСМ м. Тернопіль. З 1995 року директор ТОК ШВСМ. З 2003 року на 0.25 ст. в Тернопільському педуніверситеті. Підготував спортсменів: Вандяка Валерія (Майстер спорту Міжнародного класу. Бронзовий призер - Ігри Доброї волі.чемпіон Всесвітньої Універсіади. Дворазовий чемпіон СРСР. Багаторазовий Чемпіон України з бігу на 3000 м з/п), Стефанидину Ольгу (Майстер спорту Міжнародного класу. Дворазова чемпіонка СРСР. Екс рекордсменка світу з бігу 2000 м з/п у приміщенні. Багаторазова Чемпіонка і рекордсменка України. Переможниця багатьох міжнародних змагань. Закінчила ТДПІ). Доскач Марію (Майстер спорту Міжнародного класу. Переможниця молодіжних ігор СРСР з марафонського бігу. Бронзовий призер Всесвітньої універсіади. Багаторазова чемпіонка України. Закінчила ТДПІ), Твардовського Івана (Майстер спорту з бігу 3000 м з/п. Призер першості СРСР. Багаторазовий чемпіон України. Закінчив ТДПІ), Чевріло Сергія (Переможець першості України. Дворазовий призер першості СРСР), Ляшенко Леоніда (Майстер спорту. Біг 800-1500 м . чемпіон України. Закінчив ТАНГ).


Клапоущак Ігор Данилович, асистент кафедри.
Народився 18 квітня 1968р. в подільському містечку Скала-Подільська Борівського р-ну, Тернопільської області. В 1985 р. закінчив з відзнакою місцеву школу. З 1986 по 1988 рр. Служив в лавах Радянської Армії. По закінченню строкової служби вступив до Тернопільського педагогічного інституту. Під час навчання брав участь у наукових конференціях різного рівня, у екологічних та краєзнавчих експедиціях. В 1994 р. захистив дипломну роботу "Географія довголіття населення Західного регіону України" та з відзнакою закінчив ТДПІ. Після закінчення інституту і по даний час працює у Тернопільському педагогічному ліцеї на посаді вчителя географії та керівника туристично-краєзнавчого клубу "Мандрівець". Вчитель вищої категорії, старший вчитель З вересня 2003 року працює на кафедрі ТМОПС на посаді асистента викладачем краєзнавства. В науковому доробку близько двадцяти друкованих статей з народної педагогіки, географії населення, краєзнавства та туризму. Сфера наукових інтересів геодемографія, краєзнавство, туризм, проблеми формування позитивного іміджу територій. Одружений, виховує сина.


Данилюк Іван Степанович, асистент кафедри.
В 1980 році закінчив Тернопільський державний педагогічний інститут. З 1980 року працює тренером з легкої атлетики Збаразької ДЮСШ .За майже 30-річну тренерську діяльність підготовив 15 призерів республіканських змагань. З них 6 кандидатів в майстри спорту. З 1998 року працює в Тернопільському державному педагогічному університеті. Викладає легку атлетику, лижний спорт, ПСМ.


Гулька Юрій Орестович, старший лаборант


Олійник Наталя Омелянівна, лаборант

Немає коментарів:

Дописати коментар